Achterste Gatroute

4.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt Parkeerplaats Leuvenumse bossen starten 6 wandelroutes, namelijk:

De routes verkennen ieder een ander deel van het bos. In deze routebeschrijving ga ik in meer detail in op de op-een-na korste route, de Achterste Gatroute van 2 kilometer.

Routebeschrijving

Het eerste deel van de route loop je over de Poolseweg verder het bos in. Op verschillende plekken heb je een mooi uitzicht over de weides. In de natte periode kunnen deze weides onder water staan. Dit is namelijk een relatief laag deel van de Veluwe.

Verderop steek je met een serie bruggetjes de Leuvenumsebeek over. Dit is een mooi moment om even te pauzeren op een van de vele bankjes. Onderweg kom je heel veel bankjes tegen, wat deze route uitermate geschikt maakt voor mensen die slecht ter been zijn.

Het mooie van de Leuvenumsebeek is dat het water heel helder is. Samen met het bijzondere landschap heeft het iets spookjesachtigs.

Via brug Molenbeek ga je vervolgens terug naar de andere kant van de Leuvenumsebeek. Let hier goed op de fietsers, hier kan het namelijk erg druk zijn.

Aan de andere kant van de beek loop je nu weer richting het startpunt. Het laatste stuk loop je weer dezelfde weg terug naar het startpunt. Dit staat niet gemarkeerd, maar aangezien je deze weg net ook hebt gelopen is het eenvoudig om je weg te vinden.

Markering en paden

De gehele route is gemarkeerd met oranje pijlen. Deze route is sinds kort opgenomen in het routenetwerk van de Veluwe. De oude borden en pijltjes van Natuurmonumenten waren nog aanwezig toen ik de route liep.

Let er op dat je enkel de pijlen van het routenetwerk volgt. Deze pijlen zijn op een vierkant bordje met een witte pijl. Ook staat er op het bordje Wandelnetwerk Veluwe bovenaan de paal.

Alle paden van deze route zijn verhard. Mocht je dus met een rollator, rolstoel of wandelwagen lopen, dan is deze route uitermate geschikt.

Beoordeling

De Veluwe is een van mijn favoriete natuurgebied in Nederland. Het is zo’n ontzettend groot stuk bos dat je eigenlijk nooit uitgewandeld raakt. Met de komst van wandelroutenetwerk zijn er ook steeds meer mooie routes bijgekomen.

Dit is toch wel één van de mooiste routes op de Veluwe. De vele bruggetjes over de Leuvenumsebeek en de kronkelpaden maken deze route erg avontuurlijk.

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *