Wijdemeren

Wijdemeren

Wijdemeren, gelegen in het prachtige Noord-Holland, biedt tal van mooie wandelroutes voor liefhebbers van de natuur en wandelen. Of je nu op zoek bent naar bos, heide, water of een combinatie van deze elementen, er is voor elk wat wils.

Wandelroutekaart Wijdemeren

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Wijdemeren

Over wandelen in Wijdemeren

Een van de plekken die je zeker niet mag missen tijdens een wandeling in Wijdemeren is de Spiegelplas, een natuurlijk meer omringd door bossen en heidevelden. De wandelroutes langs het meer bieden een schitterend uitzicht op de omgeving en laten je volledig tot rust komen in de prachtige natuur. De omgeving van de Spiegelplas is tevens rijk aan historie en cultuur, met bijvoorbeeld de nabijgelegen Oud Loosdrechtsedijk en het indrukwekkende fort van Uitermeer.

Een andere plek die je niet mag missen tijdens een wandeling in Wijdemeren zijn de Ankeveensche Plassen. Hier kun je genieten van uitgestrekte plassen, rietvelden en moerassen. Er zijn diverse wandelroutes die je door dit prachtige gebied leiden. Als je geluk hebt, kun je hier zelfs bijzondere vogelsoorten spotten.

Landgoed Hilverbeek is eveneens een prachtige plek om te wandelen. Het landgoed is gelegen tussen de dorpen ‘s-Graveland en Loosdrecht en heeft uitgestrekte bossen en prachtige tuinen. Er zijn diverse wandelroutes door dit gebied die je langs historische gebouwen en mooie natuur brengen. Het landgoed biedt tevens een uitstekend uitzicht op het Gooimeer.

Ten slotte mag je ook de omgeving van Kortenhoef niet missen tijdens een wandeling in Wijdemeren. Hier vind je mooie wandelroutes door een uitgestrekt veengebied en langs de mooie Kortenhoefse Plassen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland