Castricum

Castricum

Wat de gemeente Castricum uniek maakt is dat het zowel een mooie kust heeft met duinbossen als een mooi binnenland met rivieren en het Alkmaardermeer in het binnenland. Daarom is Castricum zeer de moeite waard voor wandelaars.

Wandelroutekaart Castricum

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Castricum

Uiterdam

Over wandelen in Castricum

Castricum is een ideale bestemming voor wandelaars vanwege de nabijheid van de duinen, het bos en het strand. Het duingebied is waarschijnlijk het meest bekende en populaire gebied om te wandelen. Het landschap is uitgestrekt en biedt heuvels en zandpaden om te ontdekken. De heide bloeit hier in overvloed en de grazende Schotse Hooglanders zijn een prachtig gezicht.

Het strand van Castricum biedt ook een prachtig uitzicht op de zee en de duinen. Het is de perfecte plek voor een ontspannen wandeling, het inademen van de frisse zeelucht en misschien zelfs een duik nemen in de Noordzee.

Na een dag wandelen kun je ontspannen in een van de vele restaurants en cafés in de omgeving van Castricum. Hier kun je genieten van een hapje en een drankje en misschien zelfs de lokale specialiteiten proeven.

Al met al biedt wandelen in Castricum een ​​unieke en onvergetelijke ervaring. Het bos, de duinen en het strand bieden een prachtig landschap om te verkennen en wandelaars kunnen hier genieten van de rust en stilte van de natuur.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland