Boekesteynroute

4.5 of 5 stars

Vanaf het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek starten 5 wandelroutes, namelijk:

Alle 5 de routes zijn erg de moeite waard aangezien ze door prachtige natuur gaan en langs mooie historische landhuizen. Bij de korte route van 2.5 km ga je enkel over het landgoed Boekesteyn. Bij de langere routes loop je ook nog over andere landgoederen.

Deze route lijkt erg op de kortste route van 1 km. Aangezien beide routes over precies het zelfde landgoed gaan. Bij deze route loop je echter nog verder door naar de achterkant van het landgoed.

Routebeschrijving

De route start bij het uitgebreide bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, in het bezoekerscentrum kun je allerlei informatie vinden over de regio. Ook kun je hier wandelkaarten kopen van de verschillende routes. In het er naastliggende restaurant kun je voor of na je wandeling lekker lunchen.

Tijdens deze route loop je een klein rondje over landgoed Boekesteyn. Een van de vele landgoederen die in deze regio zijn gebouwd. Deze landgoederen zijn gebouwd als zomervertrekken voor rijke Amsterdammers die de stad uit wilde tijdens de warme dagen.

Het landgoed is duidelijk opgezet als een parkbos. Dat betekend dat de natuur wel enigszins zijn gang kan gaan, maar dat de vijvers en beekjes wel goed worden bijgehouden. Een mooie combinatie van tuin en natuur!

Markering en paden

De gehele route gaat over semi-verharde bospaden. Waterdichte wandelschoenen heb je dus niet nodig. Eventueel is de route ook te lopen met een kinderwagen of rollator. De route wordt aangegeven met groene pijlen en is daardoor eenvoudig te volgen.

Parkeren

Belangrijk om te weten is dat je moet betalen om te parkeren op het startpunt. Een dag parkeren kost op de dag dat dit geschreven wordt €7,50, of €1,50 per uur. Voor leden van Natuurmonumenten is parkeren gratis. Neem daarvoor wel je ledenpas mee!

Beoordeling

Als je houd van parktuinen en landgoederen, dan kan ik je deze route van harte aanraden. Tijdens deze wandeling loop je door een prachtig gebied! Er is echter nog veel meer moois te wandelen van dit startpunt, dus bekijk ook zeker de andere wandelroutes die hier starten!

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *