Overmeerroute

3.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt Nederhorst den Berg starten drie wandelroutes, namelijk:

Bij zowel de Peterburgseroute en de Overmeerroute loop je gedeeltelijk langs de Spiegelplas en langs de Vecht. Bij de Spiegelplasroute loop je een rondje rondom de spiegelplas.

In deze routebeschrijving wordt de overmeerroute beschreven. Deze route gaat langs het zuidelijke gedeelte van de spiegelplas en terug langs de vecht.

Route beschrijving

Het startpunt van deze route is op het gezellige dorpsplein van Nederhorst den Burg. Vanaf het startpunt loop je direct richting de Spiegelplas. Let op dat je hier het Ankeveensepad in gaat en niet de Vaartweg. Het pijltje geeft namelijk niet duidelijk aan dat je het Ankeveensepad in moet.

Via het deze weg loop je steeds verder de beschaving uit. De weg wordt steeds smaller en je loopt langzamer hand steeds meer in de natuur. Ook loop je langs de Poldermolen van Nederhorst den Berg.

Langs het Strandje De Blijk loop je vervolgens verder de Spiegelplas af. Hier heb je een prachtig uitzicht over de plas. Daarnaast staan hier verschillende bankjes waardoor je goed het uitzicht in je op kan nemen.

Vanaf de Spiegelplas loop je nu een rondje door Overmeer richting de Vecht. Het grootste gedeelte van de terugweg loop je langs de vecht. Ook hier heb je weer een prachtig uitzicht over het gebied rondom de rivier.

Langs de vecht ligt ook een vakantiepark met een Restaurant. Hier kan je goed wat eten en drinken met uitzicht op de vecht en het park.

Via de Eilandseweg, die door het park loopt, ga je verder langs de vecht. Dit vond ik persoonlijk het minst leuke deel omdat je uitzicht beperkt wordt door de hoge heggen. Daarnaast is het hier erg krap met tegemoet komende auto’s.

Het laatste stuk loop je langs de Torenweg door de weilanden weer terug richting Nederhorst den Burg. Hier kom je direct aan op het dorpsplein waar je bent begonnen.

Markering en paden

De route wordt gemarkeerd door paarse pijlen en is in twee richtingen aangegeven. Op sommige plekken is de markering echter niet altijd even duidelijk. Daarom is het aan te raden om het kaartje van de route beheerder bij de hand te houden mocht je twijfelen waar je heen moet. Dit geld alleen voor het eerste stuk, het stuk langs de vecht en door de weilanden wijst zicht vanzelf.

De paden zijn erg afwisselend. Langs de vecht heb je voornamelijk verharde paden, maar langs de Spiegelplas is veel niet verhard. Bij regenachtig weer is het verstandig om goede dichte schoenen aan te doen aangezien dit deel van de route erg blubberig kan worden.

Wel of niet lopen?

Deze route is zeer afwisselend en is daardoor een absolute aanrader. Het stuk langs de Spiegelplas en de Vecht is allebei ontzettend mooi. Het stuk door het weiland en Overmeer is niet heel bijzonder, maar gelukkig loop je dat ook snel weg.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

3 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *