Wandelroute Beerschoten, Houdringe en Panbos

Vanaf het startpunt Paviljoen Beerschoten starten 3 wandelroutes, namelijk:

De eerste twee wandelroutes zijn een kleine lus door een deel van het bos. Bij de laatste wandelroute ga je door het volledige bos. Je gaat hier ook door het Panbos, waar ook de onderstaande route te volgen is. Deze start echter wel op een ander startpunt.

Alle vier de wandelroutes zijn prachtig, maar als ik zou moeten kiezen dan zou ik vooral de wandelroute van 11 kilometer en de wandelroute Beerschoten (4 km) aanbevelen.

Route beschrijving

Vanaf het startpunt loop je richting Beerschoten. Op dit landgoed staat een prachtig landhuis en een mooi beeldenpark. Dit deel van het bos is ingedeeld als een park en ligt er uitermate verzorgd bij. Ook kom je hier langs de vijver van Beerschoten.

Vanaf Beerschoten loop je door naar het Panbos, dit is meer een verwilderd bos, met op een plek een open zandvlakte. Je kan hier goed zien dat hier veel zand wegwaait aangezien de wortels van sommige bomen een heel stuk boven de grond uitsteken.

Langs de golfbaan loop je nu richting Houdringe. Dit stuk is zeer glooiend waardoor de kuiten op de proef worden gesteld. Bij houdringe maakt het bos plaats voor grote open velden. Dit is een groot losloopgebied voor honden. In de verte kun je een imponerend landhuis zien. Via de bossen loop je nu weer terug naar het startpunt.

Route markering en paden

De gehele route is met paaltjes gemarkeerd met daarop een gele lijn. Op vrijwel de gehele route is de route eenvoudig te volgen, maar blijf goed om je heenkijken. Op een gedeelte van de route staat ook een paarse pijl onder het bordje. Deze pijl moet je negeren, aangezien deze niet bij de route hoort.

De paden kunnen in de winter erg lang nat blijven, goede waterdichte wandelschoenen zijn daarom geen overbodige luxe.

Route waardering

De provincie utrecht heeft prachtige wandelroutes. De meeste mooie wandelroutes liggen bij de Utrechtse Heuvelrug, maar ook deze route mag er zeker zijn. Het mooie aan deze route is de afwisseling.

Je loop door mooie verzorgde tuinen, verwilderde bossen, heide, meren en open velden. Halverwege de route krijg je ook nog stuwwallen, die de route extra bijzonder maken. Daarom kan ik deze route van harte aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *