Wandelroute Panbos

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Parkeerplaats Jozef Israellaan start de wandelroute Panbos. Het Panbos is onderdeel van het gebied dat Het Utrechtse Landschap hier beheerd, bestaande uit het Panbos, Beerschoten en Houdringe. Aan de andere kant van het gebied is het startpunt Paviljoen Beerschoten hierstarten nog 3 wandelroutes:

In deze routebeschrijving ga ik echter in meer detail in op de wandelroute van het Panbos. Voor routebeschrijvingen van de andere routes kun je op de links hierboven klikken.

Route beschrijving

Tijdens deze korte route loop je een rondje door het Panbos. Een bos voornamelijk bestaande uit loofbomen met een zanderige bodem. Lange rechte paden worden afgwisseld door kronkelige paden met her en der wat hoogte verschil.

Onderweg kom je ook langs de bezienswaardigheid van het panbos, namelijk het open zandveld waar regelmatig zandverstuivingen voorkomen. Dit kan je goed zien aan de bomen. De wortels van een aantal bomen zijn een heel stuk boven de grond. Het zand rondom de wortels is weggewaait waardoor de boom een stuk boven de grond staat. Mooi om te zien hoe diep de wortels van deze bomen gaan!

Route markering en paden

De gehele route is met paaltjes gemarkeerd met daarop een blauwe lijn. Op vrijwel de gehele route is de route eenvoudig te volgen, maar blijf goed om je heenkijken.

De paden kunnen in de winter erg lang nat blijven, goede waterdichte wandelschoenen zijn daarom geen overbodige luxe.

Route waardering

De provincie utrecht heeft prachtige wandelroutes. De meeste mooie wandelroutes liggen bij de Utrechtse Heuvelrug, maar ook deze route mag er zeker zijn. Het open zandveld is echt prachtig en een mooie plek om even te stoppen!

Mocht je echter niet van honden houden dan kan je deze route beter overslaan. Grote delen van de route zijn losloopgebied en op mooie zonnige dagen kom je tientallen honden tegen.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *