Wandelroute Beerschoten

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Paviljoen Beerschoten starten 3 wandelroutes, namelijk:

De eerste twee wandelroutes zijn een kleine lus door een deel van het bos. Bij de laatste wandelroute ga je door het volledige bos. Je gaat hier ook door het Panbos, waar ook de onderstaande route te volgen is. Deze start echter wel op een ander startpunt.

Alle vier de wandelroutes zijn prachtig, maar als ik zou moeten kiezen dan zou ik vooral de wandelroute van 11 kilometer en de wandelroute Beerschoten (4 km) aanbevelen.

Route beschrijving

Bij deze wandelroute loop je een rondje over het landgoed Beerschoten. Bij het Paveljoen loop je direct langs het landhuis en de prachtige beeldentuin. Vervolgens loop je dieper het bos in, waar je langs de vijver komt.

Je loopt nu verder het bos door een rondje om een klein heidegebied heen. Met een lus loop je nu weer over afwisselende paden weer terug naar het startpunt.

Route markering en paden

De gehele route is met paaltjes gemarkeerd met daarop een rode lijn. Op vrijwel de gehele route is de route eenvoudig te volgen, maar blijf goed om je heenkijken. Op een gedeelte van de route staat ook een paarse pijl onder het bordje. Deze pijl moet je negeren, aangezien deze niet bij de route hoort.

De paden kunnen in de winter erg lang nat blijven, goede waterdichte wandelschoenen zijn daarom geen overbodige luxe.

Route waardering

De provincie utrecht heeft prachtige wandelroutes. De meeste mooie wandelroutes liggen bij de Utrechtse Heuvelrug, maar ook deze route mag er zeker zijn. Landgoed Beerschoten is mooi verzorgd en onderweg kom je een aantal mooie bouwwerken tegen die horen bij de tuinen. Een mooi afwisselend rondje dus.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *