Wandelroute Houdringe

Vanaf het startpunt Paviljoen Beerschoten starten 3 wandelroutes, namelijk:

De eerste twee wandelroutes zijn een kleine lus door een deel van het bos. Bij de laatste wandelroute ga je door het volledige bos. Je gaat hier ook door het Panbos, waar ook de onderstaande route te volgen is. Deze start echter wel op een ander startpunt.

Route beschrijving

Bij deze route loop je een rondje over Houdringe. Dit gebied bestaat voornamelijk uit open velden en bossen. Ook is er een groot losloop gebied voor honden. De route is eventueel ook te starten bij Parkeerplaats Vissersteeg. Dit is echter een erg hectische parkeerplaats, dus ik kan het Paviljoen Beerschoten meer aanbevelen.

Vanaf dit startpunt loop je eerst richting Landgoed Beerschoten. Hier loop je langs het landhuis en de beeldentuin. Vervolgens loop je door tot aan de vijver. Hier ga je vervolgens linksaf richting Houdringe. Via de bossen, weilanden en akkers loop je richting de Soestdijkseweg.

Je loopt hier langs het Biltsche Meertje een typisch Nederlands stads meer. Je loopt vervolgens door naar het hondenlosloopgebied. Op drukke dagen zullen hier tientallen honden lopen, aangezien het een populaire plek is voor mensen met honden. Ook heb je hier uitzicht op het landhuis bij Houdringe. Via de bossen loop je vervolgens weer terug naar het startpunt.

Route markering en paden

De gehele route is met paaltjes gemarkeerd met daarop een witte lijn. Op vrijwel de gehele route is de route eenvoudig te volgen, maar blijf goed om je heenkijken.

De paden kunnen in de winter erg lang nat blijven, goede waterdichte wandelschoenen zijn daarom geen overbodige luxe.

Route waardering

De provincie utrecht heeft prachtige wandelroutes. De meeste mooie wandelroutes liggen bij de Utrechtse Heuvelrug, maar ook deze route mag er zeker zijn. Bij deze wandelroute pak je twee highlights van het natuurgebied. Namelijk twee landhuizen en het Biltsche Meertje.

Mocht je echter niet van honden houden dan kan je deze route beter overslaan. Grote delen van de route zijn losloopgebied en op mooie zonnige dagen kom je tientallen honden tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *