Vlissingen

Vlissingen

De gemeente Vlissingen is een prachtige bestemming voor wandelaars die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van Zeeland. Er zijn vele wandelroutes die door de gemeente lopen, van lange afstand wandelpaden tot korte stadswandelingen.

Wandelroutekaart Vlissingen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Vlissingen

Over wandelen in Vlissingen

Een van de hoogtepunten van wandelen in de gemeente Vlissingen is een bezoek aan Fort Rammekens, een historisch fort dat gebouwd is in de zestiende eeuw.

Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van Zeeland. Tijdens een wandeling door het fort kun je de vele verdedigingswerken en kanonnen bekijken, evenals de kazematten en de oude poort. Het fort is omringd door prachtige natuur, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van de rust en stilte.

Naast Fort Rammekens zijn er tal van andere bezienswaardigheden die je tijdens het wandelen in de gemeente Vlissingen kunt ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld het strand van Vlissingen, dat zich uitstrekt over meerdere kilometers en uitnodigt tot een ontspannen wandeling langs de kustlijn. Ook zijn er verschillende parken en natuurgebieden, zoals het Nollebos, waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van Zeeland.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zeeland