Waterland

Waterland

Het in Noord Holland gelegen Waterland is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de schilderachtige omgeving. Van historische stadjes tot schilderachtige dorpjes, er zijn tal van mooie plekken om te verkennen.

Wandelroutekaart Waterland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Waterland

Over wandelen in Waterland

Een van de populairste bestemmingen in Waterland is het eiland Marken. Dit eiland staat bekend om de iconische paalhuizen en de constante strijd tegen het water. Mensen van over de hele wereld komen dit bijzondere eiland bekijken. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de frisse lucht van het Markermeer. Vanaf Marken kun je ook boottochten maken naar Volendam, waardoor deze twee plekken goed te combineren zijn.

Een andere historische stad die een bezoek waard is tijdens een wandeling in Waterland is Monnickendam. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en is een prachtige plek om te verkennen. Het heeft smalle straatjes, grachten en vele oude gebouwen en monumenten.

Ipendam is een ander pittoresk dorp in Waterland. Het is omringd door groene velden en biedt prachtige uitzichten op het omliggende platteland. Het is ook de thuisbasis van het befaamde pop-up restaurant ‘De Smaak van Waterland’.

Een andere mooie plek om te wandelen in Waterland is Broek in Waterland. Dit dorp staat bekend om zijn goed bewaarde historische huizen en tuinen. Het is een rustig dorp waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de sfeer en het uitzicht.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland