Den Helder

Den Helder

Noordelijker dan Den Helder kom je op het vasteland in Noord Holland. Door deze unieke ligging heeft deze gemeente veel kustlijnen die zeer de moeite waard zijn om te verkennen. Ook is deze stad rijk aan historie aangezien het een strategische plek was in verband met de vroegere vaarroute over de Zuiderzee.

Wandelroutekaart Den Helder

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Den Helder

Over wandelen in Den Helder

Den Helder, gelegen in het noorden van de provincie Noord-Holland, is een prachtige bestemming voor wandelaars die op zoek zijn naar adembenemende landschappen en historische bezienswaardigheden. Van de duinen en stranden tot de historische forten, er zijn talloze plekken om te verkennen tijdens een wandeling in Den Helder.

Een van de meest populaire gebieden om te wandelen is het duingebied rondom Huisduinen. Hier vind je brede zandstranden, uitgestrekte duinen en weelderige bossen. Het gebied biedt vele wandelpaden en routes voor wandelaars van alle niveaus en is perfect voor een ontspannen wandeling of een uitdagende hike. Tijdens het wandelen kun je genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de omliggende duinen en misschien zelfs enkele zeldzame vogels spotten. Hier vind je ook het historische fort Kijkduin, waar je een prachtig overzicht hebt op dit gebied.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in flora en fauna, is het natuurreservaat Mariëndal een must-see bestemming. Het gebied, dat uitgestrekte bossen, graslanden en moerassen omvat, is de thuisbasis van vele zeldzame planten en dieren. Hier kun je genieten van een rustige wandeling door de natuur en mogelijk herten, vossen en konijnen spotten.

Al met al biedt Den Helder een unieke wandelervaring. Met prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden is het een geweldige bestemming voor zowel de doorgewinterde wandelaar als degenen die gewoon op zoek zijn naar een ontspannen wandeling in de natuur.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland