Arnhem

Arnhem

Arnhem is een prachtige stad gelegen aan de rand van de Veluwe. Het biedt talloze mogelijkheden om te wandelen in een mooie en afwisselende omgeving. Of je nu op zoek bent naar een rustig bos, een uitgestrekte heide, of een mooie stadswandeling, in Arnhem vind je het allemaal.

Wandelroutekaart Arnhem

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Arnhem

Schaarsbergen

Over wandelen in Arnhem

Een bekend wandelgebied in Arnhem is het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit natuurgebied is uitgestrekt en biedt vele mogelijkheden om te wandelen. Het park heeft verschillende wandelroutes die variëren in afstand en moeilijkheidsgraad. Tijdens een wandeling kun je genieten van de prachtige natuur en wellicht wat wilde dieren spotten.

Een andere mooie plek om te wandelen is Park Sonsbeek. Dit stadspark ligt in het centrum van Arnhem en biedt een mooie combinatie van natuur en cultuur. Het park heeft verschillende wandelroutes en je kunt er onder andere genieten van mooie watervallen, vijvers en historische gebouwen.

Voor wie op zoek is naar een meer stedelijke wandeling is een bezoek aan het centrum van Arnhem aan te raden. Hier vind je prachtige gebouwen en historische monumenten. Een aanrader is de Stadswandeling Sonsbeekkwartier, waarbij je door het historische Sonsbeekkwartier wandelt en kunt genieten van de mooie architectuur en kunst.

Ten slotte is er nog de Arnhemse Meinerswijk. Dit is een prachtig natuurgebied aan de zuidkant van de stad, gelegen aan de Rijn. Hier kun je wandelen langs de rivier en genieten van de mooie uitzichten. Ook kun je hier vogels spotten en genieten van de rust en stilte.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland