Wandelroute Reindersmeer

4.5 of 5 stars

Vanaf Parkeerplaats De Sluis starten 3 wandelroutes, namelijk:

Deze beschrijving gaat over de langste route, die je meeneemt in een rondje om het meer.

Routebeschrijving

Vanaf de parkeerplaats loop je vrijwel direct het bos in naast het kanaaltje dat naar het Reindersmeer loopt. Hier loop je langs het speelbos, het pontje en de vogelkijkhut. Het is hier relatief heuvelachtig en her en der kan je mooi over het meer kijken.

Vanaf de vogelkijkhut loop je langzaam meer de bebossing uit. Op verschillende stukken ga je over mulle zandpaden en kleine duinen.

Halverwege de route kun je de route inkorten naar 4 kilometer door met de trekveer de route af te snijden. Kijk wel even van tevoren of de trekveer het doet. Toen wij het rondje gingen lopen was het trekveer kapot.

De tweede helft van het rondje loop je wederom weer veel over mulle zandpaden langs het Reindersmeer. Ook kom je onderweg veel strandjes tegen, dus het kan leuk zijn om zwemkleding mee te nemen.

Je loopt het grootste stuk niet beschut, dus het kan verstandig zijn om zonnebrandcrème en een hoed te dragen op zonnige dagen. Vergeet ook niet voldoende water mee te nemen, onderweg is er namelijk geen horeca.

Op de terugweg loop je ook nog langs een loopbrug. Vanaf deze brug kan je prachtige foto’s maken van het uitzicht, dus het is zeker een aanrader om daar even overheen te lopen.

Route markering

Vanaf de parkeerplaats loop je eerst richting de ingang van het bezoekerscentrum. Vanaf dit punt wordt de route met rode paaltjes aangegeven. Verdwalen is nagenoeg onmogelijk aangezien je steeds het meer aan je linkerhand hebt (als je rechtsom loopt).

De route kan je zowel linksom als rechtsom lopen. De meeste lopen echter rechtsom, omdat dit beter staat aangegeven vanaf de parkeerplaats.

Over het Reindersmeer

Midden in Nationaal Park Maasduinen ligt het Reindersmeer. Dit meer is tot stand gekomen door afgraving van zand. Dicht bij de kanten is het meer relatief ondiep, waardoor je er goed kan pootjebaden. Verder van de kant loopt het echter heel stijl af. In het diepste punt is het wel 30 meter diep.

Het Reindersmeer is echt prachtig, al helemaal op een zonnige dag. Je hebt een mooi uitzicht vanuit het bezoekerscentrum en de Bosbrasserie. Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de sluis waar je goed kan zien hoe het water op het meer beheerd wordt.

Vlak bij het bezoekerscentrum is ook speelbos, een vogelkijkhut en verschillende kleine stranden. Daarom is er echt voor ieder wat wils, zelfs als je niet gek op wandelen bent!

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *