Reindersmeer – zwarte route

4.5 of 5 stars

Vanaf Parkeerplaats De Sluis starten 3 wandelroutes, namelijk:

DeDeze beschrijving gaat over zwarte route van 2.5 km.

Routebeschrijving

Van de drie wandelroutes vind ik deze persoonlijk het minste. Dat betekent niet dat deze route niet mooi is. In tegendeel zelfs, de andere twee routes zijn echter net iets mooier. Mocht je die echter al gelopen hebben dan is deze ook zeker een aanrader, omdat je het natuurgebied van een andere kant bekijkt.

Bij deze wandelroute loop je aan de linkerkant van het bezoekerscentrum het bos in. Hier loop je vervolgens een rondje door het bos. Op de terugweg loop je weer langs het Reindersmeer terug. Hier kom je langs een aantal mooie stranden waar je goed kan picknicken. Ook kan je hier even het water in. Let wel op met kleine kinderen, het meer wordt namelijk opeens verraderlijk diep.

Over het Reindersmeer

Midden in Nationaal Park Maasduinen ligt het Reindersmeer. Dit meer is tot stand gekomen door afgraving van zand. Dicht bij de kanten is het meer relatief ondiep, waardoor je er goed kan pootjebaden. Verder van de kant loopt het echter heel stijl af. In het diepste punt is het wel 30 meter diep.

Het Reindersmeer is echt prachtig, al helemaal op een zonnige dag. Je hebt een mooi uitzicht vanuit het bezoekerscentrum en de Bosbrasserie. Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de sluis waar je goed kan zien hoe het water op het meer beheerd wordt.

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *