Reindersmeer – groene route

4.5 of 5 stars

Vanaf Parkeerplaats De Sluis starten 3 wandelroutes, namelijk:

Deze beschrijving gaat over de groene route van 2.5 km.

Routebeschrijving

Met deze route loop je door het dichte heuvelachtige bos van het Reindersmeer. Onderweg kom je onder andere een speelbos, vogelkijkhut, trekveer en prachtige brug tegen. Dat maakt deze route heel divers voor een zeer korte wandeling.

Door de vele bezienswaardigheden is het daarom bij uitstek een goede wandelroute voor kinderen. Ook is het bos aan deze kant van het meer echt heel bijzonder, door de hoogteverschillen en het unieke landschap waan je je bijna in een ander land.

Mocht je een langere wandeling willen maken, dan raad ik je aan om de rode route te volgen. Deze route gaat rondom het Reindersmeer, waardoor je het meer van alle kanten ziet. Ook kom je langs verschillende stranden, waar je mooi kan picknicken en pootjebaden.

Over het Reindersmeer

Midden in Nationaal Park Maasduinen ligt het Reindersmeer. Dit meer is tot stand gekomen door afgraving van zand. Dicht bij de kanten is het meer relatief ondiep, waardoor je er goed kan pootjebaden. Verder van de kant loopt het echter heel stijl af. In het diepste punt is het wel 30 meter diep.

Het Reindersmeer is echt prachtig, al helemaal op een zonnige dag. Je hebt een mooi uitzicht vanuit het bezoekerscentrum en de Bosbrasserie. Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de sluis waar je goed kan zien hoe het water op het meer beheerd wordt.

Vlak bij het bezoekerscentrum is ook speelbos, een vogelkijkhut en verschillende kleine stranden. Daarom is er echt voor ieder wat wils, zelfs als je niet gek op wandelen bent!

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *