Vooroeverroute

3 of 5 stars

Vanaf het startpunt TOP Koopmanspolder starten drie wandelroutes, namelijk:

Bij alle 3 de wandelroutes loop je een rondje door de Koopmanspolder. De Kerkbuurtroute stuurt je ook nog door weilanden in het binnenland. Bij de Wervershoofroute loop een stuk door de dorpen Onderdijk en Wevershoof en over de dijk terug.

Routebeschrijving

Deze wandelroute wordt aangegeven met groene pijltjes, maar is in twee richtingen te volgen. In deze beschrijving wordt de route met de klok mee gelopen.

Vanaf de parkeerplaats loop je zo het recreatiegebied de Vooroever in. In de zomer zal je hier dan ook veel badgasten tegenkomen. Je loopt hier door de bossen richting de plas. Vervolgens steek je de plas over bij een smalle brug, midden op de brug heb je aan beide kanten een mooi uitzicht.

Vanaf het recreatiegebied loop je door naar de Koopmanspolder. Je loop hier over de dijk, waardoor je een mooi uitzicht hebt over het gebied.

In de Koopmanspolder is een stuk landart gemaakt, je kan hier ook nog in het midden staan om het bouwwerk van alle kanten te bekijken. Via de Koopmanspolder loop je vervolgens weer terug naar de auto.

Route waardering

Tijdens deze wandelroute kom je langs de hoogtepunten van dit gebied, waardoor de route geen moment saai is.

Mocht je een langere route willen lopen, dan kan ik de Wervershoofroute van 9.5 km aanraden. Bij deze route loop je ook langs deze bezienswaardigheden, maar je loopt ook door de dorpen Wervershoof en Onderdijk. Vervolgens loop je over de dijk terug, waar je een mooi uitzicht hebt op het natuurgebied aan het IJsselmeer.

Als je 9.5 km te veel vindt dan kun je deze route ook combineren met de Buurtschappenpad. Deze route is ook heel mooi. Als je deze twee routes combineert, dan kom je uit op 6.5 km.

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *