Kerkbuurtroute

1.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt TOP Koopmanspolder starten drie wandelroutes, namelijk:

Bij alle 3 de wandelroutes loop je een rondje door de Koopmanspolder. De Kerkbuurtroute stuurt je ook nog door weilanden in het binnenland. Bij de Wervershoofroute loop een stuk door de dorpen Onderdijk en Wevershoof en over de dijk terug.

Routebeschrijving

In deze routebeschrijving ga ik in meer detail in op de kerkbuurtroute van 8.1 kilometer. Deze route is in twee richtingen te volgen maar ik beschrijf de route hier als je met de klok mee loopt.

Vanaf het startpunt loop je de bossen in. Je loop nu richting de recreatie plas genaamd de Vooroever. In de zomer zal je hier veel badgasten tegenkomen. Via het bruggetje kan je de plas van alle kanten bekijken.

Je loopt nu langs de Koopmanspolder richting de dorpen Bangert en Kerkbuurt. Hier loop je vervolgens een rondje door weilanden richting de kassen. Vanaf de kassen loop je vervolgens weer terug langs Wervershoof richting de Koopmanspolder. Hier loop je nog een mooi stuk over de dijk richting de parkeerplaats.

Wel of niet lopen?

Persoonlijk vind ik een groot deel van deze wandelroute niet bijzonder. Het natuurgebied en de dorpen aan het begin en het eind is het hoogtepunt van de route. Het lange stuk langs de kassen vind ik echter niet zo mooi.

Mocht je nog niet eerder in deze buurt een rondje gelopen hebben, dan raad ik de Wervershoofroute aan. Tijdens deze route blijf je langer over de dijk lopen, daarnaast wandel je ook door de pittoreske dorpen Wevershoof en Onderdijk.

Als hardlooproute is dit wel een heel mooi rondje. Omdat je dan een stuk harder gaat, voelt het deel bij de kassen veel minder saai aan.

Score

Algemene beoordeling

1.5 of 5 stars

Omgeving

2 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

1 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *