Buurtschappenpad

3 of 5 stars

Tijdens deze wandeling loop je door de twee buurtschappen van Andijk, namelijk de buurtschappen Kerkbuurt en Bangert.

Routebeschrijving

Deze route wordt aangeduid met paarse pijltjes en is in twee richtingen aangegeven. In deze beschrijving wordt de route tegen de klok in gelopen.

Vanaf het startpunt loop je vrijwel direct via de dijk de buurtschappen in. In de buurtschappen staan nog heel veel oude gebouwen en monumentale panden. Op verschillende plekken kan je mooi over de kleine riviertjes, die door het dorp heen lopen, kijken.

Ongeveer halverwege sta je in de weilanden die aan alle kanten omringt worden door huizen. Echt een prachtig gebied en zeer aantrekkelijk voor grote groepen vogels.

Verderop loop je ook nog op de dijk waar je een prachtig uitzicht hebt over het IJsselmeer, de jachthaven en Koopmanspolder

Wel of niet lopen?

Tijdens deze wandelroute loop je voornamelijk door bebouwing. Daarom moet je deze route niet gaan lopen als je enkel van natuurwandelingen houdt. Ik vind het zelf een leuke afwisselende route, maar je moet er wel rekening mee houden dat je voornamelijk door dorpen loopt.

Mocht je liever meer door de natuur lopen, dan kan ik je de Vooroeverroute van 2.7 km aanraden. Deze route is 1 tot 2 kilometer verderop en wordt aangegeven met groene bordjes. Eventueel zijn deze twee routes ook goed te combineren, waardoor je uiteindelijk 6.5 km loopt.

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *