Tongerense Beekroute

4 of 5 stars

Over Landgoed Tongeren

Landgoed Tongeren is een historisch landgoed dat wordt beheerd door de familie die het heeft geërfd. Deze familie heeft het landgoed opengesteld voor wandelaars en beheerd de routes en het natuurgebied.

Het landgoed bestaat veelal uit bos, maar ook zijn er heide, vennen en akkergrond. Dit maakt dit rustige landgoed zeer afwisselend.

Routes op het landgoed

Op het landgoed zijn drie routes, namelijk:

De eerste wandelroute (beekroute) start vanaf de Wisselse Veen, de langere twee routes starten vanaf Parkeerplaats landgoed Tongeren.

Routebeschrijving Beekroute

De Beekroute is de kortste wandelroute van Tongeren, toch is deze wandelroute van maar 2.5 km zeker de moeite waard. Je loopt namelijk een rondje om de Wisselse Veen een uitgestrekt heidegebied met vennen.

Het mooiste stuk van deze wandelroute is het Vlonderpad. Op dit pad ga je recht over het veenlandschap, vanaf het midden van het Vlonderpad heb je een prachtig uitzicht alle kanten op. De Vlonders liggen er niet voor niets aangezien het erg drassig is op deze plek van de heide.

Eenmaal aan de andere kant van het Vlonderpad loop je door bospaden weer terug naar de parkeerplaats.

Tip: wil je een langere wandeltocht maken? Combineer deze route dan met de Tongerense Bergroute, de groene route. Bij elkaar zijn deze twee routes dan 7.5 km. Eventueel kan je zelfs nog de Heideroute toevoegen, maar dan wordt het ongeveer 9 km in totaal. Mocht je dit willen dan is het wel verstandig om een kaartje mee te nemen om te kijken hoe je precies moet lopen.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *