Tongerense Bergroute

4 of 5 stars

Over Landgoed Tongeren

Landgoed Tongeren is een historisch landgoed dat wordt beheerd door de familie die het heeft geërfd. Deze familie heeft het landgoed opengesteld voor wandelaars en beheerd de routes en het natuurgebied.

Het landgoed bestaat veelal uit bos, maar ook zijn er heide, vennen en akkergrond. Dit maakt dit rustige landgoed zeer afwisselend.

Routes op het landgoed

Op het landgoed zijn drie routes, namelijk:

De eerste wandelroute (beekroute) start vanaf de Wisselse Veen, de langere twee routes starten vanaf Parkeerplaats landgoed Tongeren.

Routebeschrijving Bergroute

De Tongerense Bergroute is de langste wandelroute in Tongeren, daardoor zie je met deze wandelroute ook het meest van het landschap. Zo loop je het eerste stuk door een dicht bos over smalle bospaden.

Vervolgens loop je richting de Wisselse Veen een open heidegebied met een prachtig uitzicht. Je steekt vervolgens het drassige stuk van het heidegebied over met het Vlonderpad. Dit is echt een highlight van de route. In het midden van het pad heb je een geweldig uitzicht alle kanten op.

Eenmaal het Vlonderpad over loop je richting de Tongerense Veen. Een landbouw akkergebied, vanaf hier loop je via de Koeweg, een smalle grindweg, terug.

Tip: Wil je de route verlengen, dan kun je overwegen om de rode route te koppelen. Bij elkaar zijn deze routes ongeveer 8 km.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *