Heideroute Tongeren

4 of 5 stars

Over Landgoed Tongeren

Landgoed Tongeren is een historisch landgoed dat wordt beheerd door de familie die het heeft geërfd. Deze familie heeft het landgoed opengesteld voor wandelaars en beheerd de routes en het natuurgebied.

Het landgoed bestaat veelal uit bos, maar ook zijn er heide, vennen en akkergrond. Dit maakt dit rustige landgoed zeer afwisselend.

Routes op het landgoed

Op het landgoed zijn drie routes, namelijk:

De eerste wandelroute (beekroute) start vanaf de Wisselse Veen, de langere twee routes starten vanaf Parkeerplaats landgoed Tongeren.

Routebeschrijving Heideroute

Met de heide route loop je richting Smidsveen dit is een heuvelachtig heidegebied. Je loopt vervolgens een rondje om de heide waarna je weer terug het bos in loopt. Vervolgens loop je via de bospaden terug richting de parkeerplaats.

Wat zo uniek is aan Smidsveen is dat er relatief veel hoogteverschil is, daardoor heb je een prachtig uitzicht halverwege de route.

Tip: kom na het wandelen van deze route ook zeker nog eens terug om de Beekroute of de Bergroute te lopen. Bij deze routes loop je een stuk van de route over een prachtig vlonder pad, die moet je echt een keer gezien hebben!

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *