Grote slagen maken

Zoals gebruikelijk houd ik jullie eens in de zoveel tijd op de hoogte wat de voortgang is van de ontwikkeling van de website.

Meer dan 1000 routes toegevoegd

Hoe dieper ik graag hoe meer wandelroutes ik vind. Voornamelijk de provinciale wandelnetwerken hebben heel veel routes. Hier was ik in eerste instantie niet van op de hoogte aangezien wij die in Flevoland (waar ik woon) niet hebben.

Toch heb ik in een relatief korte tijd veel nieuwe routes kunnen toevoegen. Voornamelijk omdat ik een aantal delen van het proces heb kunnen automatiseren. Hierdoor hoef ik niet alles te kopieren en te plakken. Toch zit er nog steeds veel uitzoekwerk in het toevoegen van alle routes.

Mijn doel

Graag zou ik voor het einde van 2022 alle routes van Nederland op de website hebben staan. In totaal heb ik nu 1700 routes op de website. Het lijkt er op dat alle of bijna alle routes van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland er op staan. Ook met Gelderland ben ik bijna klaar (ongeveer 70%).

Ik verwacht daarom dat er ongeveer 5000 gemarkeerde wandelroutes in Nederland zijn. Hoewel het doel ambitieus is, denk ik wel dat ik het moet kunnen halen. Ik zie namelijk dat het toevoegen van wandelroutes steeds sneller gaat.

Technische beperkingen

Doordat er al een flinke hoeveelheid informatie op de website staat loop ik al tegen een aantal technische beperkingen aan. Hier heb ik al een aantal ideeën voor om het op te lossen, maar mijn focus ligt voornamelijk op het toevoegen van routes.

Hieronder een aantal statistieken ter informatie:

Wandelroutes1704
Startpunten967
Gemeentes209
Provincies12
Statistieken allewandelroutes.nl 25-6-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *