Eerder klaar dan verwacht

Inmiddels is het al 2 augustus, slechts iets meer dan een maand verder ten opzichte van mijn vorige update. Toch is dit het moment om jullie op de hoogte te houden van mijn voortgang.

Al klaar?

Ja je leest het goed, in principe staan alle gemarkeerde wandelroutes nu op de website. Uiteraard zullen er altijd nog een paar missen, omdat er altijd een paar kleine lokale partijen zijn die routes beheren.

Mocht je een route missen laat mij dat dan zeker weten! Het is sowieso lastig om te bepalen wanneer je alle wandelroutes hebt. Ik weet nu alleen dat ik geen nieuwe wandelroutes meer kan vinden die toegevoegd moeten worden.

Het is eigenlijk veel sneller gegaan dan ik had gedacht en dat komt voornamelijk omdat ik meer geautomatiseerd heb. Veel route websites zijn goed georganiseerd waardoor het makkelijk is om de data te krijgen. Samen met een specialist op data verzameling heb ik daardoor dit proces veel sneller gemaakt.

Ik moet nog steeds alle routes controleren en de data goed zetten, maar het is al een stuk eenvoudiger en minder tijdsintensief geworden.

Wat nog ontbreekt: knooppuntenroutes

Het doel van deze website was om alle gemarkeerde wandelroutes van Nederland op een website te krijgen. Hierbij dacht ik eigenlijk alleen maar aan wandelroutes die aan worden gegeven met kleuren. Toen ik eenmaal bezig was hoorde ik van knooppuntenroutes. Ik was bekend met het systeem voor fietsen maar niet voor wandelen. Omdat ik hier pas later achter kwam besloot ik eerst om de gekleurde routes toe te voegen.

Dit zijn echter ook gemarkeerde routes en moeten daarom ook toe worden gevoegd aan mijn website. Hiervoor moet ik echter wel een aantal functies toevoegen waar ik nu nog mee bezig ben. Ik vermoed dat ik alle knooppuntenroutes binnen 2 à 3 maanden er op heb staan.

Al meer dan 1000 gebruikers

Inmiddels hebben al meer dan 1000 mensen mijn website gebruikt om een wandeling te zoeken. Fijn dat er veel interesse is van mede wandelaars. Mocht je het leuk vinden om mee te denken in nieuwe functies of mocht je mooie foto’s hebben voor de website dan hoor ik het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *