Het begin van AlleWandelRoutes.nl

Het is nu ongeveer een week geleden dat ik ben gestart met het ontwikkelen van AlleWandelRoutes.nl. In dit bericht wil ik graag iets meer vertellen over de reden dat ik deze website ben begonnen en wat je kan verwachten.

Hoe ik ben begonnen met wandelen

Ik ben echt een buitenmens en doe daardoor aan allerlei buitensporten, zoals: hardlopen, mountainbiken, boogschieten, en wandelen. Om eerlijk te zijn zou ik zelfs nog meer buitensporten beoefenen maar je moet uiteraard keuzes maken.

Het mooie aan wandelen vind ik dat bijna iedereen het kan. Je hoeft niet jong en vitaal te zijn om een stukje te kunnen lopen. Op dit moment loop ik het meeste met mijn moeder aangezien zij ook heel erg van wandelen houdt.

Waarom ik deze website ben begonnen

Ik vind het altijd erg leuk om verschillende wandelroutes te lopen. Elke keer dezelfde ronde wordt toch saai na rondje 101. Daarom zoek ik regelmatig routes op via het internet. Het jammere is alleen dat er geen mooi overzicht is van alle wandelroutes in Nederland.

In Nederland hebben wij drie grote spelers die veel routes hebben, namelijk: Staatsbosbeheer (de grootste), Natuurmonumenten en Provinciale Landschappen. Daarnaast hebben we ook nog een aantal kleine landelijke partijen die routes hebben.

Al deze organisaties hebben mooie websites met een mooi overzicht van de routes, maar helaas is er niet een centrale plek waar alle routes in een overzicht te vinden zijn. Dat vind ik zonde, als wandelaar maakt het niet uit van wie de route is, je wil gewoon een mooie route vinden!

Daarom ben ik begonnen met deze website, het doel is om alle wandelroutes in kaart te brengen op deze website. Mijn doel is niet om de sites van de eerdergenoemde beheerders te vervangen. Ik wil ze enkel bij elkaar brengen op een handig platform.

Wat je kan verwachten

Hoewel de website nu vrij leeg is (zie de foto’s hieronder), is het de bedoeling dat alle wandelroutes verzameld op de website worden. Dat is uiteraard veel werk, daarom zal niet alles er in een keer op staan. Ook heb ik geen idee hoelang dit gaat duren, maar mijn doel is om op zijn minst alle routes in 1 jaar er op te krijgen. Dat wordt dus december 2022.

Op de homepage staat nog geen informatie
Wel ben ik hard bezig met de technologie aan de achterkant!

Bij alle wandelroutes wil ik ook een routesamenvatting schrijven, die de routes vergelijkt met anderen in de buurt. Ook zou ik in de toekomst graag reviews toevoegen en dat jullie mij kunnen helpen om alles in kaart te brengen.

Omdat ik echter pas net begonnen ben weet ik nog niet wat wel en niet gaat lukken en in welk tijdsbestek. Wel wil ik even vermelden dat ik voornamelijk uitgepijlde routes in kaart wil brengen. Hoewel er ook mooie GPX/GPS routes zijn, vind ik het altijd fijner om zonder een digitale kaart te lopen.

Heb ik je geïnspireerd?

Mocht je leuke ideeën hebben, of mocht je het leuk vinden om mij te helpen met wandelroutes in kaart brengen neem dan zeker even contact op. Het lijkt mij zeker leuk om in contact te komen met andere wandelaars!

Mocht je toevallig zelf een wandelblog hebben dan kunnen we misschien op een mooie manier samenwerken. Ik begrijp dat de website op dit moment niet veel voorstelt maar dit is zeker niet de eerste website die ik bouw. Zo bouw ik websites voor mijn werk en heb ik een andere Engelstalige website (ImproveYourArchery.com) die ik privé beheer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *