Een grote klus

Inmiddels is het alweer 2 maanden geleden sinds mijn laatste update. Daarom bij deze een korte samenvatting van de ontwikkelingen.

Indexering

Voor veel mensen zal de term indexeren niet duidelijk zijn, daarom hierbij een korte definitie:

‘’Indexeren staat voor het verzamelen van informatie die op webpagina’s aanwezig is, met als doel relevante zoekresultaten weer te geven in zoekmachines.’’

van Doublesmart

In wezen ben ik eigenlijk een zoekmachine aan het maken voor alle wandelroutes van Nederland, vandaar de term indexeren.

Inmiddels is heel Flevoland compleet en ben ik bezig aan Noord-Holland. Deze grote provincie heeft echter een groot wandelnetwerk waardoor dit langer duurt dan ik in eerste instantie had gedacht. Ik hoop deze provincie eind maart klaar te hebben.

Je kan mijn voortgang live behouden via deze pagina, ook kan je alle wandelroutes direct zien op de kaart.

Vormgeving

Ik ben de afgelopen weken ook flink bezig geweest met de layout van de website. Hier ben ik uiteraard nog niet mee klaar, maar twee pagina’s die ik flink heb aangepast zijn de homepage en de alle routes pagina. Ook heb ik een eerste hand gelegd aan een logo design.

Prioriteiten

Deze website is een groot project, dat betekend prioriteiten stellen. Voor nu focus ik mij vooral op het toevoegen van alle routes, dit is natuurlijk het belangrijkste van de website. Ik heb liever eerst een functionele website dan een mooie.

Wel probeer ik af te wisselen, alleen maar wandelroutes invoeren wordt ook erg saai na een tijd. Helaas heb ik nog geen methode weten te vinden om dit te versnellen. Doordat het relatief complex proces is, kan ik het ook niet automatiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *