Groningen

Groningen

De gemeente Groningen heeft niet alleen als hoogtepunt de stad Groningen, maar heeft ook verrassend veel natuur. Wandelen in Groningen is dan ook een uitstekende manier om van de prachtige omgeving te genieten.

Wandelroutekaart Groningen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Groningen

Hoge Hereweg

Over wandelen in Groningen

Een van de populaire wandelgebieden in Groningen is Appelbergen, een bosrijk gebied ten zuiden van de stad Groningen. Het gebied is vernoemd naar de voormalige eigenaar van het landgoed, die er in de negentiende eeuw fruitbomen liet planten. Tegenwoordig is Appelbergen een populaire plek om te wandelen en te genieten van de rust en natuur.

Het gebied biedt diverse wandelroutes, variërend van korte wandelingen door het bos tot langere wandeltochten door de omliggende polders en weilanden. De wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en bieden mooie uitzichten over het landschap.

Naast Appelbergen zijn er nog tal van andere mooie wandelgebieden in Groningen. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen door het prachtige natuurgebied De Onlanden, een moerasgebied ten westen van de stad Groningen dat bekend staat om haar vele vogelsoorten en bijzondere planten.

Ook het Nationaal Park Lauwersmeer is een mooi wandelgebied waar je kunt genieten van een gevarieerd landschap met uitgestrekte vergezichten, rietvelden, bossen en waterpartijen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Groningen