Bergen (Noord Holland)

Bergen (Noord Holland)

De gemeente Bergen, gelegen in de provincie Noord-Holland, biedt vele mogelijkheden voor wandelaars. De gemeente is gelegen aan de kust, maar heeft ook uitgestrekte bossen en duinen die de moeite waard zijn om te verkennen.

Wandelroutekaart Bergen (Noord Holland)

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Bergen (Noord Holland)

Over wandelen in Bergen (Noord Holland)

Een van de populairste plekken om te wandelen in de gemeente Bergen is het duingebied Schoorlse Duinen. Dit gebied is het breedste en hoogste duingebied van Nederland en biedt diverse wandelroutes door de duinen, bossen en langs het strand. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad en bieden een prachtig uitzicht over de Noordzee en het omliggende landschap.

Een andere mooie plek om te wandelen is het bosgebied van de gemeente Bergen, waaronder het Bergerbos en het Alkmaarderhout. Deze gebieden bieden vele wandelpaden door de bossen, langs vijvers en beekjes en bieden een oase van rust en natuur.

Daarnaast biedt de gemeente Bergen ook diverse historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken tijdens een wandeling. Zo kun je langs de oude kerken en kastelen wandelen, of een wandeling maken door de oude dorpskernen van Bergen en Schoorl.

Tot slot biedt de gemeente Bergen ook vele wandelroutes over het strand, waarbij je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee en de duinen. Kortom, de gemeente Bergen is een prachtige plek om te wandelen!

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland