Baarn

Baarn

Baarn is een prachtige locatie om te wandelen en de natuur te verkennen. Een van de meest populaire plekken om te wandelen is Hoge Vuursche, dat onderdeel uitmaakt van het uitgestrekte natuurgebied rond Baarn. Dit gebied biedt een verscheidenheid aan wandelroutes, van korte en eenvoudige wandelingen tot lange en uitdagende tochten. De paden leiden je langs bossen, heidevelden en graslanden, en bieden je een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap.

Wandelroutekaart Baarn

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Baarn

Over wandelen in Baarn

Een wandeling door Hoge Vuursche is een echte aanrader. Het is een prachtig gebied met oude bomen, weelderige planten en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Het gebied is tevens rijk aan geschiedenis, wat je terugziet in de oude landhuizen en kastelen die langs de routes liggen. Een van de hoogtepunten van Hoge Vuursche is het Kasteel Drakensteyn, dat in het bezit is van prinses Beatrix. Het kasteel en de omliggende tuinen zijn alleen van buitenaf te bewonderen, maar het uitzicht is al de moeite waard.

Naast Hoge Vuursche is ook de Lage Vuursche een mooie plek om te wandelen. Dit bosrijke gebied ligt ten zuidoosten van Baarn en biedt eveneens prachtige wandelmogelijkheden. Hier vind je onder andere het prachtige kasteel Groeneveld, dat omgeven is door prachtige tuinen en bossen. In de Lage Vuursche kun je tevens genieten van diverse horecagelegenheden, waar je kunt uitrusten en genieten van een hapje en drankje.

Kortom, Baarn is een ideale plek voor liefhebbers van wandelen en natuur. Het gebied biedt talloze mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur, historische gebouwen en gezellige horecagelegenheden. Of je nu op zoek bent naar een korte wandeling of een lange en uitdagende tocht, Baarn heeft voor ieder wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht