Wandelroute schaalsmeerpolder

2.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt De Poelboerderij lopen 3 wandelroutes namelijk:

De eerste twee wandelroutes lopen over De Poelboerderij een aangelegd natuurgebied met veel water en vennen. De derde route loopt door de Schaalmeerpolder een groot Natuurgebied, wat als broedgebied dient voor vogels.

Markering

Dit is de rode route die je ziet op de plaatselijke kaart. Het is verstandig om een foto van deze kaart te maken, of de route te downloaden. Er staan namelijk veel bordjes van wandelknooppunten die erg verwarrend zijn.

Als je eenmaal in de Schaalsmeerpolder bent, dan spreek te route vanzelf. Zodra je voorbij de grote boerderij bent blijf je langs het water lopen. Hier is het heel erg blubberig, loop deze route daarom op hoge schoenen of laarzen die vies mogen worden!

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt bij de Poelboerderij loop je eerst over de dijk richting Oost-Knollendam. Dit stuk loop je over de weg en is het minst leuke deel van de route. Je moet hier goed oppassen voor auto’s aangezien het hier erg krap is.

Net voor Oost-Knollendam sla je af de Schaalsmeerpolder in. Hier loop je op een geasfalteerde weg, die naar een drietal boerderijen lopen. Hier loop je rustig en kan je volop genieten van het uitgestrekte veenweidegebied.

De geasfalteerde weg veranderd langzaam in een grindweg, waarna de weg volledig ophoudt. Je vervolgt je weg over het gras, wat soms erg drassig en modderig kan zijn. Uiteindelijk loop je weer het natuurgebied uit en loop je langs een aantal villa’s langs het water.

Het laatste stuk loop je weer over de weg terug naar het bezoekerscentrum en de parkeerplaats.

Wel of niet bezoeken?

Deze route is zeker de moeite waard om eens te lopen als je in de buurt bent. In de Schaalsmeerpolder zitten heel veel vogels, dus voor vogelspotters is het zeker een aanrader. De paden zijn echter vrij lang en ook is het niet ideaal dat je het eerste stuk over de weg moet lopen.

Daarom zou ik deze route niet aanbevelen als je er ver voor moet rijden, waarschijnlijk zijn er mooiere routes dichter bij jou in de buurt.

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2 of 5 stars

Route markering

2 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *