Wandelroute Peppelerboom

Vanaf het startpunt Arhemse Karweg begint de mooie wandelroute Peppelerboom. Tijdens deze wandelingen loop je door statige bossen en langs een uitgestrekte heide. De route gaat door een gebied tussen Krachtighuizen en Koudhoorn.

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt moet je even goed kijken waar je heen moet. De parkeerplaats ligt namelijk aan de andere kant van de weg. De route start aan de overkant van de weg. Loop dus eerst terug naar de weg, daar staat vervolgens een bord waar je heen moet.

Eenmaal de Garderenseweg overgestoken trek je dieper het bos in. Je laat deze drukke weg steeds verder achter je todat je de auto’s helemaal niet meer hoort. Tussen de bomen door kan je nog een prominente villa zien. Wat een prachtige plek om te wonen!

Tussen de stukken bos kom je nu ook langs verschillende weilanden. Aan de sporen te zien, staan hier normaal gesproken paarden te grazen.

Verderop kom je op de heide, dit vond ik persoonlijk het hoogtepunt van de route. Op verschillende plekken heb je een prachtig overzicht over de heide. Wat ook opvalt hier, is dat het enorm stil is. Je hoort hier niets anders dan vogels fluiten. Je hoort zelfs geen geritsel van bladeren, aangezien hier voornamelijk naaldbomen staan.

Na de heide loop je langs Koudhoorn, een dorp dat bijna volledig uit recreatiechalets bestaat, weer terug naar het startpunt. Je steekt de weg nu op een ander punt over, om nog een klein stuk door het natuurgebied aan de overkant te lopen.

Routemarkering en paden

De gehele route is gemarkeerd met witte bordjes. In principe is de route goed aangegeven, maar er hadden wel een paar bordjes bij gemogen. Dit is voornamelijk het geval bij het stuk bij de heide.

Over het algemeen is de regel dat je als er geen bordje is, dat je dan rechtdoor moet lopen. Maar soms is het niet duidelijk wat nou precies rechtdoor is. Denk bijvoorbeeld aan een afbuigende pad. Ga je nu rechtdoor het zijpad in, of ga je met het pad mee. Houd voor de zekerheid de kaart van Staatsbosbeheer er bij als je twijfeld.

Tijdens deze route loop je vrijwel de gehele tijd over brede paden waar ook de machines van Staatsbosbeheer rijden. Het pad is vrij zanderig en zal daarom het hele jaar goed droog zijn.

Route beoordeling

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van routes waar je over de brede bosbeheerpaden loopt. Ik houd liever van de smalle kronkelige wandelpaden. In dit geval heb ik mij er niet zo aan gestoord. De omgeving en de heide is dusdanig mooi, dat die het meer dan goed maken.

Al met al kan ik deze route zeker aanraden. Vooral in de zomer zal dit een hele fijne route zijn om te lopen. Je loopt namelijk constant beschut, waardoor je relatief koel blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *