Wandelroute Putterbos

4 of 5 stars

Wat een rust! Zelfs op een mooie zondag zal je hier weinig mensen tegenkomen. Het startpunt ligt ook redelijk verborgen in het bos, gebruik daarom de coördinaten of de navigatie link om naar het startpunt te rijden.

Routebeschrijving

Tijdens deze wandeling loop je een rondje door het Speulderbos ook bekend als het Putterbos. Vrijwel de gehele route loop je over brede paden door dit bos. Het bos is prachtig en komt over al een oerbos. Overall liggen dode takken en onderweg kom je veel insecten en paddenstoelen tegen.

Onderweg kom je ook nog langs een serie grafheuvels. Hier staan ook nog informatieborden bij waar je meer kan lezen over de route.

Route paden en markering

De gehele route is goed gemarkeerd met rode bordjes. Blijf wel goed om je heen kijken, want ander kan je makkelijk een afslag missen.

De paden zijn relatief lang en recht. Dit maakt dat je de wandelroute relatief vlot kan lopen, maar dat maakt de route wel minder avontuurlijk. Deze route zou ook uitermate geschikt zijn als hardloop rondje.

Wel of niet lopen?

Over de Veluwe lopen de mooiste wandelroutes van Nederland. Misschien dat ik mede daarom ook wel een beetje teleurgesteld werd van de route. Er zit weinig afwisseling in de route. Dat komt doordat er weinig hoogteverschil is en het bos relatief eentonig is.

Een groot voordeel van deze route is dat het relatief rustig is. Mocht je daarom geen zin hebben in een toeristische route, dan kan ik deze zeker aanraden.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *