Wandelroute Sint Jansberg

5 of 5 stars

Vanaf de parkeerplaats Muldershof in Plasmolen start de wandelroute naar de Sint-Jansberg. Deze route is 6 kilometer en wordt aangegeven met bruine bordjes. Het eerste stuk wordt niet aangegeven, daarom is het handig om te navigeren naar de Sint Maartenseweg. Op deze weg mag je niet komen met de auto, dus kan je beter naar de parkeerplaats in het dorp rijden.

De route start naast de Romeinse villa, die hier vroeger gestaan heeft. Het silhouet van de villa is nagemaakt van staal en geeft goed de schaal van het gebouw weer. Vanaf de romeinse villa trek je verder de Sint Jansberg op.

Je loopt hier over een flink heuvelachtig landschap met veelal bebossing, maar ook her en der akkerland. Op verschillende plekken loop je langs beekjes en kleine waterpartijen. Ook is er een oud waterrad te zien.

Al deze bezienswaardigheden maken de route heel erg de moeite waard, je hebt bijna het idee dat je niet in Nederland loopt.

Mocht je een langere route willen lopen door dit mooie gebied, dan raad ik je aan om door het bos richting Eethuis de Diepen te lopen. Hier kan je goed iets eten en drinken en daarnaast heb je een prachtig uitzicht over het uitgestrekte landgoed! In combinatie met deze route loop je dan zo’n 10 kilometer.

Score

Algemene beoordeling

5 of 5 stars

Omgeving

5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *