Schaverensepad

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Dorpshuis De Hezebrink in Emst starten 2 wandelroutes, namelijk:

Bij het Loobrinkerpad loop je een rondje door de weilanden die ten oosten van Emst liggen. Deze regio heet Loobrink waar de route naar vernoemd is. Bij het Schaverensepad loop je in de westerlijke richting door de weilanden en door een aantal mooie natuurgebieden.

Routebeschrijving

Zoals bij alle Klompenpaden is het Schaverensepad in twee richtingen gemarkeerd. Ik heb de route echter tegen de klok in gelopen, daarom wordt de route ook als zodanig omschreven.

Vanaf het startpunt loop je eerst het dorp uit via de Dominee van Rhijnstraat en de Kerkhofweg. Al snel loop je tussend de weilanden door richting Laarstraat. Op het boerenland heb je mooie vergezichten over de weilanden en akkers.

Het mooiste deel van de route komt echter verderop. De uitgestrekte weilanden maken steeds meer plaats voor bomen en struiken, totdat je uiteindelijk in kleine natuurgebieden tussen de weilanden komt.

Verderop kom je nog langs een oude schapenwasplaats waar schapenwol werd gewassen voordat het verwerkt werd. Ook kom je langs een prachtig heideveld en een aantal mooie oude boerderijen die nog in oude staat verkeren.

Met een beetje geluk kom je ook nog een aantal dieren tegen. Zo kwam ik een kudde schapen, een veld vol paarden en een groep schotsehooglanders tegen. Uiteraard weet je nooit precies of de dieren er staan als je de route loopt, maar de kans dat je ze tegenkomt is groot!

De terugweg is vergelijkbaar met de heenweg, ook hier loop je weer door de uitgestrekte weilanden en akkers. Ook hier is wederom weer genoeg te zien.

Vergeet onderweg ook zeker niet te genieten van de prachtige natuur. Er zijn verscheidene bankjes op deze route waardoor je mooi even bij kan komen van de wandeling.

Markering en paden

De gehele route is gemarkeerd in twee richtingen met een blauwe sticker met daarop een klomp. Let goed op de stickers. Soms worden er pijltjes op geplakt voor als je moet afslaan.

De paden zijn zeer afwisselend. Op sommige delen loop je over de stoep of een rustige weg en op andere plekken loop je over zand of grindpaden. Wel was de gehele route goed droog ondanks dat het veel geregend heeft de afgelopen dagen.

Beoordeling

Als ik zou moeten kiezen tussen het Schaverensepad of het Loobrinkerpad dan zou ik zeker voor het Schaverensepad kiezen. Het Loobrinkerpad is ook mooi, maar de natuurgebieden van het Schaverensepad maken voor mij deze route toch echt een stuk mooier.

Wat mij betreft is dit zeker een van de mooiste Klompenpaden. Dus mocht je een mooie route zoeken dan kan ik je deze route van harte aanraden.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *