Loobrinkerpad

3.5 of 5 stars

In het kleine dorpje Emst bij Dorphuis De Hezebrink starten 2 Klompenpaden, namelijk:

Bij het Loobrinkerpad loop je een rondje door de weilanden die ten oosten van Emst liggen. Deze regio heet Loobrink waar de route naar vernoemd is. Bij het Schaverensepad loop je in de westerlijke richting door de weilanden. De routes zijn vergelijkbaar waar het merendeel over boerenland gaat met her en der stukjes door de bossen. De rest van deze routebeschrijving gaat  enkel over het Loobrinkerpad.

Routebeschrijving

Het eerste deel van de route loop je een klein stuk door het dorp naar de Dalenweg. Vanaf hier loop je het rondje. De route is in twee richtingen gemarkeerd, maar aangezien ik de route tegen de klok in heb gelopen wordt de route ook op die manier omschreven.

Zodra je eenmaal Emst uit bent, loop je direct door de weilanden de bewoonde wereld uit. Verderop kom je langs de Baronnenlijn een voormalige spoorlijn die voornamelijk voor industrie werd gebruikt. Behalve de brughoofden is er echter niets meer van over, maar je kan nogsteeds zien hoe de lijn ooit heeft gelopen.

Voorbij de Baronnenlijn loop je nu richting Kievitsveld een recreatieplas met een waterskibaan. In de zomer zul je heer tientallen waterskiers voorbij zien komen. Maar zoals je kan zien op de foto’s is het er in de winter erg rustig.

Je bent nu ongeveer halverwege, dus dit is een mooie plek om even bij te komen onder genot van een hapje en een drankje. De rest van de route gaat richting Loobrink het buurtschap dat ten noorden van de plassen ligt.

Bij Loobrink loop je nog een rondje langs een aantal prachtige boerderijen en kleine bossages die in tussen de weilanden liggen.

Vervolgens kom je weer uit bij de Dalenweg waar je ook de route bent begonnen. Je loopt het laatste stuk weer terug zoals je ook heen bent gelopen.

Markering en paden

De gehele route is gemarkeerd met paarse stickers en bordjes met daarop een klomp. Mijn tip is om altijd even naar de sticker toe te lopen. Soms staat er namelijk een klein pijltje op met de richting waar je heen moet.

Met klompenpaden moet je altijd goed opletten om de routebordjes te vinden. Vooral als er veel lantaarnpalen en ander straatmeubilair staat is het altijd goed om je heen kijken om de stickers te vinden. De route is echter verder goed aangegeven en bij nood kun je altijd de klompenpaden app gebruiken.

Zoals bij de meeste Klompenpaden zijn de paden erg afwisselend. Van asfalt tot boerenpad, je komt het allemaal tegen. Dus goede wandelschoenen zijn aan te raden, zeker bij nat weer!

Beoordeling

Ik ben zelf een echte boswandelaar, daarmee vallen veel Klompenpaden toch wel meer buiten mijn straatje. Toch moet ik zeggen dat ik dit een mooie route vond om te lopen. Hoewel het grootste gedeelte van de route over boerenland loopt laat deze regio zien dat boerenland ook mooi kan zijn.

Geen lange rechte kale akkers, maar een echt ouderwets boeren landschap met kronkelige wegen en bomenrijen langs de akkers. Dat maakte dat ik mij geen moment heb verveelt tijdens het lopen van de route. Daarom kan ik deze route zeker aanraden! Ik vermoed dat de route in de zomer nog mooier is.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *