Rivierduinenroute

4.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt Parkeerplaats Bosweg starten 3 wandelroutes namelijk:

Deze beschrijving gaat over de eerste route van 6.2 kilometer. Eventueel is deze wandelroute ook af te korten naar 3 kilometer.

Route beschrijving

Direct vanaf het startpunt sta je meteen midden in de prachtige natuur. Vanaf de bosweg volg je de paarse paaltjes. Allereerst loop je langs een ven genaamd de Zevenboom. Hier heb je ook een vogelkijkhut waar je goed alle watervogels in het ven kan bekijken.

Vervolgens loop je door naar de uitkijktoren. Je loopt hier door open heidegebied over mulle zandpaden. Boven op de berg staat de uitkijktoren van 12.5 meter hoog. Doordat dit het hoogste punt is in het natuurgebied kan je hier heel ver kijken. Onderaan de uitkijktoren staan ook een aantal bankjes om even bij te komen.

Eenmaal de berg afgedaald loop rechts het dichte bos in om de volle 6.2 kilometer te lopen. Als je de route wil afsnijden dan kun je hier naar links. Gebruik de routekaart van de routebeheerder als je hier gebruik van wilt maken

Hier loop je vervolgens een rondje tot je weer terugkomt op de open heidevlakte. Hier kom je uiteindelijk langs de heidevlakte Het Quin, hier zijn ook een aantal kleine vennen en is een drinkplek voor schotse hooglanders. Er is dus een grote kans dat je deze mooie dieren te zien krijgt tijdens je wandeling.

Over de heide en langs de bosranden loop je weer terug richting het startpunt.

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *