Weesp

Weesp

In de provincie Noord-Holland is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken in de stad Weesp. Eén van de meest bezochte plekken door wandelaars is het historische Fort Uitmeer, dat stamt uit de 19e eeuw en omgeven is door groen en water. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en biedt prachtige wandelroutes langs de verdedigingswerken en door het omliggende landschap.

Wandelroutekaart Weesp

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Weesp

Over wandelen in Weesp

Een ander interessant fort om te ontdekken tijdens een wandeling in Weesp is Fort Ossenmarkt, eveneens onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Dit fort is goed bewaard gebleven en biedt mooie uitzichten op de omgeving.

In de stad Weesp zelf zijn er ook tal van prachtige wandelroutes te vinden. Het historische centrum van Weesp heeft smalle straatjes, oude huizen en grachten die het verkennen waard zijn. Een bezoek aan de oude stadsmuur en een wandeling langs de Vecht zijn ook aanraders, evenals het oversteken van de diverse bruggen die Weesp rijk is.

Een andere schitterende wandelroute is langs de rivier de Smal Weesp. Deze rivier loopt door het centrum van Weesp en biedt mooie uitzichten op de omringende natuur. Er zijn verschillende plekken om even te pauzeren en te genieten van het uitzicht, en er zijn diverse wandelpaden langs de rivier.

Kortom, Weesp biedt tal van mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken. Of het nu gaat om historische forten zoals Fort Uitmeer en Fort Ossenmarkt, de smalle straatjes en grachten van het centrum of de rivier de Smal Weesp, er is voor elk wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland