Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen is een prachtige stad aan het IJsselmeer en een geweldige bestemming voor wandelaars. Met zijn rijke geschiedenis, pittoreske straatjes en schilderachtige grachten biedt Enkhuizen een unieke wandelervaring.

Wandelroutekaart Enkhuizen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Enkhuizen

Over wandelen in Enkhuizen

Een van de hoogtepunten van Enkhuizen is het historische centrum, waar je kunt wandelen door smalle straatjes en langs de vele monumentale gebouwen. Bewonder de prachtige gevels en ontdek de vele historische bezienswaardigheden, zoals het Zuiderzeemuseum, het Stadhuis en de Westerkerk.

Een wandeling over de dijk is ook zeer aan te raden. Door de gunstige ligging van Enkhuizen zul je er bij mooi weer wel honderden bootjes zien varen. Echt een geweldig gezicht!

Als je meer van groen houdt, biedt Enkhuizen ook verschillende parken en tuinen om te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Snouck van Loosenpark, een prachtig park met sierlijke bomen, vijvers en beelden.

Kortom, Enkhuizen is een geweldige bestemming voor wandelaars die willen genieten van de prachtige historische stad, de mooie kustlijn van het IJsselmeer en de groene parken en tuinen. Of je nu een langeafstandswandelaar bent of gewoon een ontspannen wandeling wilt maken, Enkhuizen biedt voor elk wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland