Heiloo

Heiloo

Heiloo, een pittoresk dorpje gelegen in de provincie Noord-Holland, biedt vele mogelijkheden voor wandelaars. Het dorpje staat bekend om haar groene omgeving en prachtige natuur, wat het een ideale plek maakt voor een wandeling.

Wandelroutekaart Heiloo

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Heiloo

Over wandelen in Heiloo

Een van de hoogtepunten van Heiloo is het wandelen in het Heilooërbos. Dit bos, gelegen aan de rand van het dorp, biedt vele kilometers aan wandelpaden door een afwisselend landschap van loof- en naaldbomen. Tijdens uw wandeling kunt u genieten van de rust en stilte van de natuur en kunt u verschillende diersoorten spotten, zoals eekhoorns en reeën. Het Heilooërbos is tevens de thuisbasis van de Noordhollandse kalkgroeve, een indrukwekkend natuurgebied dat bekend staat om zijn kalksteenformaties en bijzondere planten.

Een ander populair wandelgebied in Heiloo is landgoed Nijenburg. Dit prachtige landgoed, dat eigendom is van de Vereniging Natuurmonumenten, biedt vele wandelpaden langs waterpartijen, oude bomen en historische gebouwen. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en is een ware oase van rust en schoonheid.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland