Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek

Een prachtige gemeente in de Achterhoek is de Oude IJsselstreek. Het is een gebied dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en rustige plattelandssfeer. Wandelen is dan ook een populaire activiteit in deze regio, met een breed scala aan routes en paden om te verkennen.

Wandelroutekaart Oude IJsselstreek

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Oude IJsselstreek

Over wandelen in Oude IJsselstreek

Een van de populairste wandelroutes in Oude IJsselstreek is de rondwandeling rondom het Bergherbos. Dit bosgebied ligt net buiten het dorp ‘s-Heerenberg en biedt een scala aan wandelroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Tijdens een wandeling door het Bergherbos kun je genieten van de gevarieerde natuur, zoals heidevelden, bossen en beken. Ook zijn er veel historische elementen te zien, zoals de middeleeuwse kasteelruïne Huis Bergh en de uitkijktoren op de Hulzenberg.

Een andere populaire wandelroute in Oude IJsselstreek is het Pieterpad, een langeafstandswandelpad dat van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht loopt. Het pad doorkruist de gemeente Oude IJsselstreek en biedt prachtige uitzichten over het glooiende landschap van de Achterhoek.

Voor degenen die graag een meer georganiseerde wandeling willen maken, biedt de gemeente Oude IJsselstreek regelmatig georganiseerde wandeltochten aan. Deze tochten zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars en bieden een geweldige manier om nieuwe gebieden te ontdekken en andere wandelaars te ontmoeten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland