Aalten

Aalten

Aalten is een prachtig dorp in de Achterhoek waar je als wandelliefhebber helemaal aan je trekken kunt komen. Het dorp ligt in een schitterend groen gebied, waar je vele kilometers kunt wandelen door de afwisselende landschappen.

Wandelroutekaart Aalten

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Aalten

Over wandelen in Aalten

Een van de mooie wandelgebieden in de omgeving van Aalten is het Aaltense Goor, een prachtig natuurgebied met een afwisselend landschap van weilanden, akkers, bossen en heide. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur. Ook het bosrijke gebied van het landgoed ‘Het Klooster’ is een mooi wandelgebied. Hier kun je heerlijk wandelen door het bos en langs het water.

Een andere mooie wandelplek is het gebied rondom de Slinge, een kronkelende rivier die door het landschap stroomt. Je kunt hier wandelen langs de oevers van de rivier en genieten van de mooie uitzichten.

Voor wie van wat meer uitdaging houdt, is het Montferland een aanrader. Dit is een bosrijk heuvelachtig gebied ten zuiden van Aalten, waar je mooie wandelroutes kunt vinden door het glooiende landschap.

Ten slotte is ook het gebied van de Oude IJssel een aanrader om te wandelen. Dit is een prachtig gebied met oude rivierarmen, moerassen en weilanden waar veel vogels te vinden zijn.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland