Heerlen

Heerlen

Heerlen is een stad in de Nederlandse provincie Limburg en biedt wandelaars talloze mogelijkheden om te genieten van de prachtige omgeving en natuur. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling in het park of een meer uitdagende wandeling in de bergen, Heerlen heeft voor iedereen wel wat te bieden.

Wandelroutekaart Heerlen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Heerlen

Over wandelen in Heerlen

Een van de mooiste gebieden om te wandelen in Heerlen is de Brunssummerheide, een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heidevelden, vennen en duinen. Hier kun je eindeloos wandelen en genieten van de adembenemende landschappen en het gevoel van vrijheid. De Brunssummerheide biedt ook tal van mogelijkheden om te fietsen, paardrijden en andere buitenactiviteiten te ondernemen.

Een andere mooie plek om te wandelen is het Schutterspark, een groot park gelegen in het hart van Heerlen. Hier vind je wandelpaden, speeltuinen, picknickplaatsen en zelfs een kabelbaan. Het Schutterspark is ook de thuisbasis van de dierentuin GaiaZOO, die de moeite waard is om te bezoeken.

Tot slot kun je ook de wandelpaden in het nabijgelegen Vijlenerbos verkennen. Dit bos biedt een unieke mix van loof- en naaldbomen, en heeft verschillende wandelpaden die je door het bos leiden en je laten genieten van de rustige en serene omgeving.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Limburg