Ooststellingwerf

Ooststellingwerf

In de provincie Friesland vind je het prachtige gebied van Ooststellingwerf, bekend om haar uitgestrekte natuurgebieden en mooie wandelgebieden. Als je op zoek bent naar een ontspannen wandeling in de natuur, dan is Ooststellingwerf de perfecte bestemming voor jou.

Wandelroutekaart Ooststellingwerf

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Ooststellingwerf

Over wandelen in Ooststellingwerf

Een van de populaire wandelgebieden in Ooststellingwerf is het Drents-Friese Wold, een uitgestrekt bos- en heidegebied dat zich uitstrekt over Friesland en Drenthe. Hier kan je genieten van de frisse lucht, prachtige uitzichten en het fluiten van de vogels. Een ander prachtig wandelgebied is de Schaopedobbe, met bossen, heidevelden en vennen. Onderweg passeer je historische plekken, zoals de schapenkuil en zie je veel verschillende vogelsoorten.

Voor een kortere wandeling kan je kiezen voor het Fochteloërveen. Dit is een prachtig gebied met uitgestrekte moerassen en veengebieden, waar je veel verschillende vogelsoorten kunt spotten. De wandelroutes zijn goed aangegeven en variëren in afstand.

Of je nu houdt van een lange wandeling door uitgestrekte bossen, of juist van een kortere wandeling door een veen, in Ooststellingwerf kan je het allemaal vinden. Het gebied biedt een geweldige wandelervaring voor iedereen die houdt van rust, ruimte en natuur.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Friesland