Het Hogeland

Het Hogeland

De gemeente Het Hogeland is een gemeente in de provincie Groningen die bekend staat om haar uitgestrekte landschappen en historische dorpen. Het gebied is ontstaan uit een fusie van verschillende gemeenten en bestrijkt een groot deel van het noorden van de provincie Groningen. Het landschap varieert van de uitgestrekte polders en weilanden in het westen tot de Waddenzee in het noorden en het Nationaal Park Lauwersmeer in het oosten. Het is dan ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving.

Wandelroutekaart Het Hogeland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Het Hogeland

Over wandelen in Het Hogeland

Een van de mooie wandelgebieden in de Gemeente Het Hogeland is het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit gebied biedt een gevarieerd landschap met uitgestrekte vergezichten, rietvelden, bossen en waterpartijen. Het is tevens een belangrijk broedgebied voor vogels en je kunt er dan ook diverse vogelsoorten spotten.

Een ander mooi gebied is de Waddenzee, die aan de noordkant van de gemeente ligt. Het is een uniek natuurgebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en een belangrijke broedplaats is voor zeehonden en vogels. Er zijn diverse wandelroutes langs de Waddenzee die je kunt verkennen.

Daarnaast zijn er ook diverse historische dorpen in de gemeente waar je kunt wandelen en genieten van de rijke geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan het pittoreske dorpje Winsum, dat bekend staat om haar mooie kerken en molens. Of het historische dorpje Eenrum, dat een rijke biertraditie heeft en bekend is vanwege de ambachtelijke brouwerijen.

Tot slot is er nog het Noord-Groninger landschap, dat bekend staat om haar uitgestrekte weilanden en rustige dorpen. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust en ruimte van het platteland.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Groningen