Harderwijk

Harderwijk

Gelegen aan het randje van de Veluwe en de randmeren ligt Harderwijk in een mooie omgeving om te wandelen. In het noordwesten kun je genieten van fraaie uitzichten over het water. In het zuidoosten daarentegen kun je de uitgestrekte bossen van de Veluwe bezoeken.

Wandelroutekaart Harderwijk

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Harderwijk

Over wandelen in Harderwijk

Een van de populairste wandelgebieden in Harderwijk is het Strokelbos. Dit bos biedt talloze wandelpaden en is vooral bekend om zijn diversiteit aan flora en fauna. Je kunt hier genieten van een rustige wandeling door de bossen en langs de vijvers en sloten die het gebied doorkruisen.

Naast het Strokelbos is de Veluwe een ander prachtig wandelgebied in de omgeving van Harderwijk. Dit natuurgebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar, variërend van korte wandelingen tot langeafstandsroutes. Tijdens je wandeling kun je genieten van de prachtige natuur, en wie weet spot je wel een wild dier zoals een edelhert of een wild zwijn.

Als je in Harderwijk bent, mag je ook zeker niet het historische centrum van de stad missen. Hier kun je een wandeling maken door de oude straatjes en langs de prachtige monumenten en gebouwen die de stad rijk is. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de oude stadsmuren of een bezoek brengen aan de Vischpoort, een van de oudste stadspoorten van Nederland.

Kortom, Harderwijk is een geweldige bestemming voor wandelaars. Met het prachtige Strokelbos en de uitgestrekte Veluwe in de buurt, kun je genieten van de rust en stilte van de natuur. En als je de stad zelf verkent, kun je ook nog eens genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van Harderwijk. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek deze mooie stad en de omgeving te voet!

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland