Heyrderpad

4 of 5 stars

Het Heyrderpad start bij het statige Kasteel Essenburgh. Vanaf het kasteel loop je verder de bossen door en over de weilanden rondom Hierden. Doordat de paden zowel door de bossen als de weilanden heen kronkelen is het een afwisselende route.

Routebeschrijving

De route begint aan de zijkant van Kasteel Essenburgh. Hier staat een bord met informatie hoe de route loopt en waar je allemaal langskomt. Bij het kasteel loop je eerst een stuk over het landgoed, vervolgens loop je via de weilanden richting het prachtige landgoed Hulshorst.

Een stukje voordat je het landgoed oploopt kan je de route afkorten. Dit kan ik echter niet aanraden, je slaat dan namelijk een heel mooi stuk van de route over.

Je komt hier langs twee mooie beekjes genaamd Zilverbeek en de Hierdensebeek. Aan de Hierdensebeek hebben veel watermolens gestaan. Als je goed om je heen kijkt dan kan je her en der nog de rijke geschiedenis van deze beken zien.

De route vervolgt zich door Hierden een uitgestrekte boeren dorp met een rijke historie. Er staan een aantal prachtige oude boerderen in dit dorp. Er is ook nog de mogelijkheid om iets te eten en drinken in een van de horeca gelegenheden in het centrum.

Markering en paden

De gehele route is twee richtingen gemarkeerd met oranje bordjes met daarop een klomp. Ik heb de route met de klok mee gelopen, daarom is de route ook als zodanig beschreven.

De route wordt goed aangegeven, maar voor de zekerheid kan je altijd de app van Klompenroutes gebruiken om de route te volgen.

De paden zijn erg afwisselend, je loopt veel over bospaden, maar ook stukjes over het fietspad. Gelukkig loop je bijna nergens over de weg. Daardoor kan je de route ontspannen lopen.

Beoordeling

Ik vind zelf dat er veel variatie zit tussen de verschillende klompenpaden. Sommige Klompenpaden zijn uiterst afwisselend en gaan door prachtige natuur. Terwijl je bij andere Klompenpaden veel over lange rechte akkers en door dorpen loopt.

Deze route valt precies tussen deze twee uitersten. Je loopt langs het prachtige kasteel Essenburg en door Landgoed Hulshorst, maar verderop loop je ook door het dorp en de weilanden. Daardoor is de route relatief afwisselend en heb ik erg genoten van de wandeling!

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *