Elburg

Elburg

Een van de vestingsteden die bijna volledig in tact zijn, is de plaats Elburg. Daarom is een bezoek aan deze historische binnenstad zeer de moeite waard. Je gaat echt terug in de tijd bij deze stad. Een wandeling over de oude vestingwal bied je een mooi uitzicht over de plaats en de omliggende omgeving.

Wandelroutekaart Elburg

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Elburg

Over wandelen in Elburg

Naast een wandeling door de binnenstad is er de mogelijkheid om te wandelen door de natuurlijke omgeving rondom Elburg. Het Veluwemeer, gelegen op korte afstand van de stad, biedt mooie wandelgebieden langs het water en door de omliggende bossen.

Een andere optie is om te wandelen langs de uiterwaarden van de IJssel. Dit gebied biedt een prachtig uitzicht op de omringende landschappen en de IJssel, en er zijn diverse wandelpaden te vinden langs de rivier.

Ook het Elburger Bos is een mooie plek om te wandelen. Dit bos is gelegen aan de oostzijde van de stad en biedt diverse wandelroutes door het bos en langs de heidevelden.

Tot slot is er de mogelijkheid om te wandelen door de polderlandschappen rondom Elburg. Deze gebieden bieden rustige wandelpaden langs weilanden, akkers en boerderijen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland