Montferland

Montferland

De mooie gemeente Montferland ligt aan de Duitse grens en is rijk aan natuur. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes, die samen een indrukwekkend landschap vormen om te verkennen.

Wandelroutekaart Montferland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Montferland

Over wandelen in Montferland

Een van de mooiste wandelgebieden is het Bergherbos. Dit bosgebied kenmerkt zich door heuvels en dalen, waardoor het landschap heel gevarieerd is. Het is een uitgestrekt gebied waar je urenlang kunt wandelen tussen de oude bomen en struiken, terwijl je geniet van de rustige en sfeervolle omgeving. Ook vind je er diverse uitkijkpunten vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het landschap.

Een ander gebied om te verkennen is het Stroombroek. Dit is een recreatiegebied met een grote plas waar je omheen kunt wandelen. Het gebied is omringd door bossen en biedt een mooi uitzicht over de omgeving.

Tot slot is ook het stadje ‘s-Heerenberg de moeite waard om te verkennen. Het is een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis en een prachtig kasteel dat je kunt bezoeken. Vanuit het stadje kun je ook mooie wandelingen maken in de omgeving.

Kortom, Montferland biedt wandelaars een gevarieerd en prachtig landschap om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar rustige wandelpaden door bossen of uitdagende routes over de heuvels, Montferland heeft voor ieder wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland