Bunschoten

Bunschoten

Bunschoten is een prachtige gemeente in de provincie Utrecht met een rijke geschiedenis en cultuur. Maar ook voor wandelaars biedt Bunschoten veel mogelijkheden. De gemeente is omgeven door water en natuurgebieden, waardoor het een perfecte locatie is voor een wandeling in de natuur.

Wandelroutekaart Bunschoten

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Bunschoten

Over wandelen in Bunschoten

Een van de populairste routes is de wandeling langs het Eemmeer. Het Eemmeer is een groot zoetwatermeer tussen Amersfoort en Bunschoten. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de prachtige uitzichten over het water en de omliggende natuur. Ook kom je langs verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Oude Haven en de Vuurtoren van Spakenburg.

Een andere mooie wandeling is de route door het natuurgebied De Schammer. Dit is een uitgestrekt natuurgebied tussen Bunschoten en Leusden, dat zich kenmerkt door de mooie bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Een wandeling door het centrum van Bunschoten is ook de moeite waard. Het historische centrum van Bunschoten is goed bewaard gebleven en biedt een unieke kijk op de geschiedenis en cultuur van de gemeente. Je kunt hier wandelen langs de vele monumentale panden en historische gebouwen, en genieten van de gezellige sfeer van het oude centrum.

Tot slot is het ook mogelijk om te wandelen in het nabijgelegen recreatiegebied Zeumeren. Dit gebied biedt diverse wandelroutes langs de meren en door de bossen. Ook zijn er diverse horecagelegenheden en speelplekken voor kinderen aanwezig.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht