De Fryske Marren

De Fryske Marren

De gemeente De Fryske Marren, gelegen in het zuidwesten van Friesland, biedt diverse wandellocaties voor zowel de ervaren als beginnende wandelaar. Het gebied staat bekend om haar prachtige natuur, zoals de bossen, meren en uitgestrekte landschappen.

Wandelroutekaart De Fryske Marren

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in De Fryske Marren

Over wandelen in De Fryske Marren

Een van de mooiste wandelgebieden in de gemeente is Gaasterland. Dit glooiende landschap biedt vele wandelroutes langs de bosrijke omgeving en de prachtige vergezichten over de Friese meren. Een populaire wandelroute in Gaasterland is de Wandelroute Elfbergen. Tijdens deze wandeling loop je door het mooiste deel van dit prachtige oerdorp.

Een andere mooie wandellocatie is het gebied rondom de Tsjûkemar. Hier kun je heerlijk wandelen langs het water en door de bossen. Het gebied staat bekend om haar vele watersportactiviteiten, maar ook voor wandelaars zijn er voldoende mogelijkheden om te genieten van de natuur.

Ten slotte is ook de omgeving rondom het Slotermeer een aanrader om te wandelen. Dit gebied staat bekend om haar rijke geschiedenis en de vele historische bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling kom je langs oude kerkjes, statige boerderijen en oude molens.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Friesland